KÜRESELLEŞME İLE BİRLİKTE SINIR TANIMAYAN REKABET GELİŞİM VE DEĞİŞİME UYUM İLE BİLGİYE ERİŞİMİ ZORUNLU KILMAKTADIR, FİRMALARIN OPERASYONEL FAALİYETLERİNİ DOĞRU YÖNETMELERİ VE ORGANİZASYONEL YAPILARINI DOĞRU KULLANMALARI BU SÜREÇTE ONLARA ÖNEMLİ BİR GÜÇ KAZANDIRACAKTIR. FAALİYET GÖSTERİLEN PAZARDA NEREDE OLDUKLARI SAHİP OLDUKLARI KAYNAKLARI DOĞRU KULLANIP KULLANMADIKLARI VE VARSA KAYNAK İHTİYAÇLARINI ANLAYABİLME VE REKABETÇİ PAZARDA GÜÇ KAZANABİLME AŞAMASINDA IPM YÖNETİM DANIŞMANLIĞI TECRÜBESİ VE SAHİP OLDUĞU YETKİNLİĞİ İLE DOĞRU YÖNÜ GÖSTERMEKTE, SEKTÖREL BİLGİ VE TECRÜBESİNİ FİRMALARINLA PAYLAŞMAKTADIR. BU ÇERÇEVEDE, IPM, -ŞİRKETLERİ ANLAMA ( MEVCUT DURUM TESBİTİ) -DEĞERLENDİRME ( KURUMA ÖZEL ÖNERİ VE ÇÖZÜM GELİŞTİRME) -UYGULAMA ( EĞİTİM-KURUM KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURMA-GELİŞTİRME VE BİLİNÇLENDİRME) AŞAMALARINDA GENİŞ BİR PERSPEKTİF AÇISIYLA TÜM KURUMU İÇİNE ALAN BİR DANIŞMANLIK HİZMETİNİ YÜRÜTMEKTEDİR. UYGULANABİLİR ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİN YERLEŞMESİNİ SÜREÇ BOYUNCA İZLEMEKTE VE DEĞERLENDİRMEKTEDİR.
IPM‘İN YÖNETİM DANIŞMANLIĞINDA PRENSİPLERİNİ
  • OBJEKTİF DÜŞÜNME
  • BÜTÜNSEL YAKLAŞIM
  • MÜŞTERİ MENFAATİ ODAKLI ÇÖZÜMLER
  • İŞ AHLAKI VE GİZLİLİK İLKELERİNE SADIK ANLAYIŞ
  • ÇALIŞANLAR ARASI EŞİT YAKLAŞIM
  • DOĞRULANMIŞ GÜNCEL VERİLERE DAYALI UYGULAMALAR
OLUŞTURMAKTADIR.
VİZYON VE MİSYONUMUZ KURUMSAL GERÇEĞİMİZ İSE BİZİ VİZYONUMUZA TAŞIYACAK STRATEJİLERİMİZİ OLUŞTURDUKMU? BU YAKLAŞIM BİRÇOK FİRMADA SORGULANMASI GEREKEN BİR DURUM, KURUMLARI DOĞRU BELİRLENMİŞ VİZYONLARINA GÖTÜREN TEK YOL DOĞRU PLANLANMIŞ , UZUN VADELİ ANCAK GÜNCELLENEBİLİR STRATEJİLERİDİR. STRATEJİ OLUŞTURMA DOĞRULANMIŞ VERİLERİN ÇOKLU SENARYOLARA GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ İLE MÜMKÜN. BAŞARILI BİR STRATEJİK PLANLAMA KURUMLARIN BÜYÜME VE GELİŞME SÜRECİNDE YÜRÜYÜŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRAN ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİPTİR. VİZYONU İÇEREN GERÇEKÇİ BİR YAPI İÇERİR VE GELECEĞİ ORTAYA KOYAR. KARMAŞIK VE DİNAMİK BİR ORTAMDA YOL HARİTASI ÖZELLİĞi TAŞIR. UZUN VADELİ BİR BAKIŞ AÇISINA SAHİP OLMASINA RAĞMEN GÜNCELLENİR HEDEFLERLE YÖNETİM İÇERDİĞİNDEN VERİLERE DAYALIDIR. TÜM KURUMU İÇEREN GENİŞ BİR PAYDAŞ KATILIMI İLE YÜRÜTÜLECEĞİNDEN ENTEGRASYONU SAĞLAR. KURUMLARI VİZYONALARINA TAŞIYAN SÜREÇTE, STRATEJİK PLANLAMA DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA IPM,
  • -TÜM KURUMUN VE ÜST YÖNETİMİN DESTEĞİNİN ALINDIĞI,
  • -HER DÜZEYDE ÇALIŞANIN KATILIMININ SAĞLANDIĞI
  • -KURUMLA UYUMLU-ESNEK VE GÜNCELLENEBİLİR,
  • -GERÇEKÇİ VE ÖLÇÜLEBİLİR HEDEFLERE SAHİP,
  • -ROL VE SORUMLULUKLARIN NET TANIMLANDIĞI
BU YÖNETSEL ARACIN HAZIRLIĞI VE UYGULAMASINDA FİRMALARINA DESTEK VERMEKTEDİR. IPM HALEN EKONOMİMİZE GÜÇLÜ KAZANIMLAR SAĞLAYAN VE FARKLI SEKTÖRLERDE YER ALAN ÖNEMLİ FİRMALARININ STARTEJİK PLANLAMA ÇALIŞMALARINA SAHİP OLDUĞU DENEYİM İLE DESTEK VERMEKTE VE UYGULAMALARI YAKINDAN TAKİP ETMEKTEDİR.
KURUMLARIN GENİŞLEME SÜREÇLERİNDE OPERASYONEL FAALİYETLERİNİ DOĞRU YÖNETMELERİ VE ORGANİZASYONLARINI OLUŞTURAN BİRİMLERİN SÜREÇLERİNDE ENTEGRE OLUP OLMADIĞINI İZLEMELERİ ÖNEMLİDİR. ÖNCEDEN BELİRLENMİŞVE TÜM KURUMU İÇİNE ALAN HEDEFLERİN OLUŞTURULMASI VE İZLENMESİ KURUM PERFORMANSINI DOĞRUDAN ETKİLEYEN KRİTİK BİR UNSURDUR. STRATEJİNİN UYGULANMASINDA ORGANİZASYONUN HER SEVİYEDE HEDEFLERE ODAKLANACAK OLMASI KURUMSAL PERFORMANSI DOĞRUDAN ETKİLEYECEK GERÇEKLEŞMELERİN YAKINDAN KONTROLU İSE İYİLEŞMELERE İLİŞKİN AKSİYONLARIN HIZLI UYGULANMASINI SAĞLAYACAKTIR. KURUMSAL PERFORMANS YÖNETİMİ ÇERÇEVESİNDE, BİRİM HEDEFLERİNİ VE BİREYSEL HEDEFLERE İNDİRGENMESİNİ SAĞLAYACAK SİSTEMSEL YAPININ KURULMASINDA IPM,
  • -KURUMUN VİZYONU ÇERÇEVESİNDE BELİRLENMİŞ STRATEJİK AMAÇLARA ERİŞİMİNİ SAĞLAYACAK BİRİM STRATEJİLERİNİ BELİRLER, VE ANAHTAR PERFORMANS GÖSTERGELERİNİ OLUŞTURUR.
  • -KURUM, BİRİM VE BİREYSEL PERFORMANS KARNELERİNİN HAZIRLANMASINA DESTEK VERİR,
  • -KARNELERİ BESLEYEN VERİ KAYNAKLARINI BELİRLER,
  • -FARKLI PERSPEKTİFLERDEN DEĞERLENDİRİLEN GÖSTERGELER İLE PERFORMANS DÜZEYİNİN İZLENİRLİĞİNİ SAĞLAR.
BİRBİRİNE BENZEYEN ÜRÜN VE HİZMETLERİN ARTTIĞI, FARKLILAŞTIRMANIN GİDEREK ZORLAŞTIĞI VE GELENEKSEL PAZARLAMA ARAÇLARININ ÇOK FAZLA KAZANIM SAĞLAMADIĞI REKABETÇİ BİR ORTAMDA, KURUMLAR SAHİP OLDUKLARI MÜŞTERİLERİNİ ELDE TUTMAK VE KORUMAK İÇİN YENİ MODEL VE YÖNTEMLER GELİŞTİRMEK ZORUNDADIR. BU DURUM KURUMSAL DAVRANIŞIN BÜTÜNÜNÜN “MÜŞTERİ MERKEZLİ” OLUŞMASINI GEREKTİRMEKTEDİR. MÜŞTERİ İLE UZUN DÖNEMLİ KALICI İLİŞKİLER KURMAK VE SADAKATE DÖNÜŞTÜRMEK KARLILIĞIN KRİTİK ANAHTARLARINDAN BİRİDİR. BAŞARILI BİR MÜŞTERİ YÖNETİMİNİ PERGELİN MERKEZİNE ALAN KURUMLARDA SATIŞ VE KARLILIĞIN ARTAN TRENDLERDE OLDUĞU GÖZLEMLENMEKTEDİR. ÜRÜN BAZLI STRATEJİLER YERİNE “DEĞER YARATMA” STRATEJİLERİNİ GELİŞTİREN VE BUNU UYGULAYAN MÜŞTERİ İLE GÜÇLÜ BİR İLİŞKİ KURAN VE BUNU BAŞARI İLE YÖNETEN FİRMALARIN SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEYİ SAĞLADIKLARI GÖRÜLMEKTEDİR. FİRMALARIN, B2B VE B2C PAZARLAMADA MÜŞTERİ İLE ETKİLEŞİMDEN DOĞAN TÜM ORTAMLARDA GERİ BİLDİRİM ALMALARI, ELDE EDİLEN HER TÜRLÜ BİLGİ VE VERİYİ ANALİZ EDEBİLMELERİNİ SAĞLAYACAK TEKNOLOJİK ALTYAPIYI KURMALARI “MÜŞTERİ DAVRANIŞLARINDAKİ DEĞİŞİMİ” İZLEYEREK HIZLI AKSİYON PLANLARI UYGULAMALARI VE DOĞRU SEGMENTASYON YÖNTEMLERİ İLE MÜŞTERİ PORTFÖYÜNÜ YÖNETMELERİ GEREKMEKTEDİR.
PAZARDA ETKİN BÜYÜME STRATEJİSİNİN OLUŞUMUNDA, PAZAR FIRSATLARININ BELİRLENMESİ, REKABETÇİ YAPININ ANALİZİ, MÜŞTERİ İHTİYAÇ VE BEKLENTİLERİNİN DOĞRU ANLAŞILMASI VE TANIMLANMASI KRİTİK ÖNEM TAŞIMAKTADIR. PAZARA GİRİŞTE TÜM STRATEJİK OPSİYONLAR DEĞERLENDİRİLMELİ VE EN UYGUN İŞ MODELİYLE BİRLİKTE ETKİN BİR UYGULAMA PLANI OLUŞTURULMALIDIR. KARLI BÜYÜMENİN SAĞLANMASINDA PAZARI DOĞRU OKUMAK VE RAKİPLERDEN DAHA HIZLI HAREKET ETMEK ÖNEMLİDİR. HEDEF PAZARLARI DOĞRU BELİRLEME, PAZAR BAZLI OPERASYON GELİŞTİRME VE ORGANİZASYONU KURMA, KURUMLARIN COĞRAFİ BÜYÜME SÜREÇLERİNDE SAHİP OLMALARI GEREKEN EN ÖNEMLİ YETKİNLİKLERDENDİR. IPM FİRMALARINA KÜRESEL BÜYÜME HEDEFLERİNE GİDEN YOLDA SAHİP OLDUĞU DENEYİM İLE REHBERLİK YAPMAYA DEVAM ETMEKTEDİR.
BAŞARILI İŞLETMELER SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMELERİNİN TEMELİNE DEĞİŞEN PAZAR KOŞULLARINA HIZLI UYUMU VE OPERASYONEL VERİMLİLİKLERİNİ ALMAKTADIR. “MALİYET” KOŞULSUZ HER SÜREÇDE ÖNEMLİ, SON YILLARDA ARTIK “MALİYET DÜŞÜRME” KAVRAMI YERİNİ “MALİYET OPTMİZASYONU” NA BIRAKTI BU DÖNÜŞÜM TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNİN EN ÖNEMLİ STRATEJİK UNSURU, BÜYÜMEDE OPERASYONLARDAKİ KARMAŞIKLIĞI ÖNLEMENİN, SÜREÇLER ARASINDA BÜTÜNLEŞİK YÖNETİMİ SAĞLAMANIN EN ÖNEMLİ BAŞLIKLARINDAN BİRİDE BAŞARILI BİR TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİDİR TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ, PLANLAMA-SATINALMA-ÜRETİM-DEPO VE LOJİSTİK GİBİ İÇERDİĞİ SÜREÇLERİN TÜMÜNDE TAM ENTEGRASYONU GEREKTİRİR. ZİNCİRİ OLUŞTURAN SÜREÇLER İZLENMELİ VE PERFORMANS YÖNETİMİ İLE KONTROL ALTINDA TUTULMALIDIR. OPERASYONUN MÜKEMMELLİĞİ BAŞARILI BİR ORGANİZASYON YAPISINIDA GEREKLİ KILAR BU NEDENLE DE SÜREÇ YÖNETİCİLERİNİN VE UYGULAYICILARININ ROL VE SORUMLULUKLARI NET TANIMLANMALIDIR. IPM, FİRMALARINA TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNİN TÜM SÜREÇLERİNDE OPERASYONEL VERİMLİLİĞİ ARTTIRACAK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ SAĞLAYACAK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNMAKTADIR.
BELİRLEDİĞİNİZ HEDEFLERİNİZE EN AZ RİSKLE EN KOLAY VE EN GÜVENLİ BİR BİÇİMDE ULAŞABİLMEK İÇİN, GELİŞTİRMENİZ GEREKEN YÖNTEMLER STRATEJİNİZDİR. MEVCUT PAZAR VE REKABET KOŞULLARI İÇERİSİNDE KURUMSAL FARKLILIKLAR GÖSTEREN STRATEJİLER BARINDIRDIKLARI PROJELERİN BAŞARILI UYGULANMASIYLA HEDEF ODAKLI SONUÇLANIRLAR. GELİŞTİRİLEREK UYGULAMASINA KARAR VERİLEN PROJE ÖNCESİ, PAZAR- SEKTÖR- RAKİP- MÜŞTERİ ANALİZLERİ NET TANIMLANMALI, PROSES ÖNCESİ İHTİYAÇ DUYULACAK KAYNAKLAR BELİRLENMELİ VE PROJE EKİBİNİN VERİ PAYLAŞIMI SÜRECİN HER SAFHASINDA SAĞLANABİLMELİDİR BAŞARILI BİR PROJE YÖNETİMİNDE, MEVCUT DURUM ANALİZİ -HEDEF BELİRLEME-STRATEJİNİN OLUŞTURULMASI-YÖNTEM BELİRLENMESİ-PROJE EKİBİ OLUŞTURULMASI-PROJE EKİBİ YETKİNLİKLERİNİN TESPİTİ-SÜREÇ İLE İLGİLİ İŞ YÜKÜ-ROL VE SORUMLULUKLAR -YEDEKLEME SİSTEMİ-KAYNAK VE İHTİYAÇLARIN TESPİTİ-PROJE ÇALIŞMA PLANI VE KULLANILACAK DOKÜMANTASYON STANDARTLARININ BELİRLENMESİ-PROJE TAKVİMİ OLUŞTURMA-PROJE KONTROL TAKVİMİ OLUŞTURMA-PROJE SÜRECİNDE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURUMLARLA İŞ BİRLİĞİ YÖNETİMİ-HIZLI İLETİŞİM -HIZLI VERİ AKTARIMI-RAPORLAMA -PERFORMANS ÖLÇÜMLENMESİ VE OLASI RİSKLERİN TESPİTİNDE, IPM, GELİŞTİRDİĞİ VE UYGULADIĞI YÖNTEM İLE PROJELERİN HEDEF ODAKLI SONUÇLANMASINDA FİRMALARINA DESTEK VERMEKTEDİR. BAŞARILI BİR PROJE YÖNETİMİ HEDEF ODAKLIDIR.
DÜNYANIN DEVLET DESTEKLİ İLK VE TEK MARKALAŞMA PROGRAMI OLAN TURQUALITY FARKLI SEKTÖRLERDE MARKALAŞMA POTANSİYELİ BULUNAN ŞİRKETLERE KÜRESEL REKABET AVANTAJI KAZANDIRACAK DESTEKLER VERMEKTEDİR. PROGRAMA DAHİL OLAN ŞİRKETLER ALDIKLARI DESTEKLERLE HEDEF PAZARLARINDA MARKA KONUMLANDIRMALARINI HIZLANDIRMAKTA VE MADE İN TURKEY ALGISINI YÜKSELTMEKTEDİRLER. TÜRK MARKALARININ BAŞARILI COĞRAFİ YAYILIMI VE MARKA GÜCÜ KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN İHRACATINI SAĞLAMAKTA BU DURUM İSE ÜLKEMİZ DIŞ TİCARETİNE OLUMLU YANSIMAKTADIR. TURQUALITY PROGRAMINA DAHİL OLMAK İSTEYEN FİRMALAR KURUMSAL YETKİNLİKLERİNİN VE MARKA GÜCÜ/PERFORMANSLARININ DEĞERLENDİRİLDİĞİ ÖNEMLİ BİR DENETİM SÜRECİNDEN GEÇMEKTEDİRLER, GENİŞ BİR PERSPEKTİFTEN TÜM KURUMU İÇİNE ALAN BU DEĞERLENDİRMEDE, -STRATEJİK PLANLAMA VE KURUMSAL PERFORMANS -EDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ -PAZARLAMA-MÜŞTERİ-TİCARET YÖNETİMİ -MARKA YÖNETİMİ -MARKA PERFORMANSI -YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME -KURUMSAL YÖNETİM -FİNANSAL PERFORMANS -İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ -BİLGİ SİSTEMLERİ YUKARIDA YER ALAN BİLGİ ALANLARINDA SEVİYELERİ TESPİT EDİLMEKTEDİR. IPM 2006 YILINDAN BAŞLAYARAK BU ÖNEMLİ PROGRAMA GİRİŞLERİ İÇİN TÜRKİYENİN ÖNEMLİ MARKALARINA DESTEK VERMEKTE VE PROGRAMDAKİ YOLCULUKLARINDADA DANIŞMAN FİRMALARI OLARAK DESTEĞİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR.